KD Lab - Delft

GBO:
Locatie:
Jaar:
Functie:
Oorsprong:

1505 m2
Schieweg 15, Delft
2021
Werkruimtes
Fabriek, 1914

Complex voor kennisintensieve- en creatieve bedrijven

Het gebied rond de voormalige Kabelfabriek in Delft wordt getransformeerd tot een nieuwe wijk met ongeveer drieduizend woningen en tweeduizend arbeidsplaatsen. Centraal in het plan voor het Kabeldistrict staat de oude Nederlandsche Kabel Fabriek zelf. In de lange hallen van het 65.000 vierkante meter grote complex komt bedrijfsruimte voor kennisintensieve- en creatieve kleine bedrijven.

"Het prachtige aan het systeem van Respace is dat je het opbouwt met elkaar en over 10 jaar weer uit elkaar schroeft en ergens anders neerzet. En esthetisch is het natuurlijk prachtig. De combinatie van een oude robuuste fabriek met de finesse van houtbouw, maken het tot een prachtig ontwerp."
Thomas Piekhaar
Projectontwikkelaar - Kondor Wessels Vastgoed

Hightech campus aan de Delftse Schie

Het idee is om een ‘hightech campus’ te creëren, waar ideeën wordt uitgevoerd die aan de andere kant van de Delftse Schie, aan de TU Delft, worden bedacht. Startups, scale-ups en mkb’ers krijgen er een plek. In en rond de kabelfabriek komen woningen en werkruimte voor gezinnen, studenten, kenniswerkers, ondernemers en senioren.

Gebouw transformeren met Respace

Wil je meer weten over de mogelijkheden om een gebouw te transformeren met het Respace bouwsysteem? Download dan onze brochure.