Gina Nieboer | Parametric Engineer

Waarom wil je met Respace de wereld veroveren?

Omdat er nog zoveel mooie monumentale panden met een prachtige geschiedenis leeg staan. Hoe gaaf is het om z’n pand weer een nieuw leven te geven. Een nieuw leven waarbij je alleen hout als grondstof gebruikt, het bouwwerk met Japanse verbindingen in elkaar zet en ook zo weer uit elkaar kunt halen, om weer ergens anders te kunnen hergebruiken. Dat is voor mij een prachtige manier om bij te dragen aan het thema duurzaamheid binnen de bouw.

Waar werkte je voordat je bij Respace kwam?

Voor Respace heb ik 5 jaar bij Fokkema & Partners Architecten in Delft gewerkt. Hier heb ik onder andere gewerkt aan het project Food Innovation Centre in Wageningen voor Unilever. Daarvoor heb ik bij oth_architecten in Amsterdam en bij Trivaro in Curaçao stage gelopen.

Welke studie heb je gedaan?

Ik heb HBO-Bouwkunde in Den Haag gestudeerd en als afstuderen het Kruithuis in Den Bosch herbestemd. Daarna doorgestudeerd aan de HKU voor Master Interior Architecture. Hier heb ik met verschillende bedrijven samengewerkt, waaronder Zorgorganisatie Cordaan, het Prinses Máxima Centrum in Utrecht voor kinderoncologie en het Tropenmuseum in Amsterdam.

Welk Respace project vind je het allertofst?

Op dit moment de Kabelfabriek (er komen nog veel meer mooie projecten aan). Zo gaaf hoe dun we deze liggers hebben kunnen uitvoeren, terwijl de vloer zo sterk als beton aanvoelt.

Waar wil je over 5 jaar staan?

Graag zou ik dan willen wonen op een plek met veel groen om mij heen en hopelijk veel mooie, duurzame, parametrische en maarschappelijke projecten te hebben gerealiseerd voor mens en natuur.

Wat is je grootste talent?

Creativiteit en zorgzaamheid.

Waar op aarde voel je je het meest thuis?

In mijn tentje naast een beekje tussen de bergen met zingende vogeltjes op de achtergrond.

Wat doe je het liefst op zondagochtend?

Kopje koffie, krantje, crossaintje, woehoe!