Zo werkt Respace

Duurzame, geautomatiseerde architectuur

Respace biedt massa-maatwerk. Door een combinatie van 3D-scanning, parametrische designsoftware en gerobotiseerde freestechniek kunnen we elke bestaande ruimte transformeren tot een nieuwe bestemming. We zijn daardoor sneller, goedkoper én duurzamer dan onze concurrenten.

In 6 stappen en 6 maanden naar oplevering

Herbestemming van een pand met het Respace-systeem kent een korte doorlooptijd. Afhankelijk van de schaal en complexiteit van het project, kan dit al binnen 6 maanden.

We gaan naar het pand toe en beoordelen het op basis van vooropgestelde criteria. We bekijken zo of een pand geschikt is voor het Respace systeem.

Design: parametrisch

Onze designsoftware is parametrisch. Dat betekent dat we met voorgeprogrammeerde data en relaties tussen onderdelen, razendsnel een nauwkeurig ontwerp kunnen genereren. Parameters als afmetingen, materiaaldikte en geometrie worden hier automatisch in meegenomen. Zo combineren we het beste van maatwerk en massaproductie tot één unieke oplossing.

Video afspelen

Constructie: duurzaam hout

We maken gebruik van Laminated Veneer Lumber (LVL). Dit hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en slaat een flinke hoeveelheid CO2 in zichzelf op. LVL is zo bewerkt dat het extreem sterk is, waardoor we het kunnen gebruiken voor de hoofdconstructie, ook bij grote overspanningen. De overige materialen in het Respace systeem zijn zoveel mogelijk circulair en biobased.

Productie: CNC-frezen

Wij produceren door middel van gerobotiseerde freestechniek. Onze productietekeningen worden automatisch gegeneerd en bij goedkeuring naar de fabriek verzonden en razendsnel gefabriceerd. Als het frezen klaar is, komen de onderdelen als flat pack naar de projectlocatie.

Assemblage: prefab

De geproduceerde onderdelen kunnen op locatie als een bouwpakket worden geassembleerd. Dat is snel en gemakkelijk. Alle onderdelen hebben een QR-code, zodat altijd duidelijk is wat waar terecht komt. De bouwtijd is zo veel sneller dan je gewend bent. Dat merk je in de portemonnee.

Ontvang binnen 5 werkdagen een calculatie voor je project

Heb je een (schets)ontwerp voor een potentieel Respace project liggen en wil je hier meer over weten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

portret-6hoek-berend-min

Neem contact op met

Berend Raaphorst, onze parametric lead.

Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek met één van onze architecten of ontwikkelaars.