Faq / Veelgestelde vragen

Algemeen

Minimale grootte
Vanaf hoeveel m2 kan het Respace systeem worden toegepast?
Vanaf circa 250 m² Respace oppervlakte kan het systeem geplaatst worden.
Vloer
Moet de vloer schil van het gebouw worden opgeknapt voor dat je het Respace systeem toepast?
Dit is afhankelijk van de huidige staat van de fundering en de vloer in het pand. Indien gewenst wordt er in samenwerking met een architect en constructeur een plan voor renovatie van de vloer en fundering gemaakt.
Hergebruik
Hoe makkelijk kan het Respace systeem hergebruikt worden?
Zo makkelijk als het systeem in elkaar te zetten is, zo makkelijk is het ook weer uit elkaar te halen. Op het moment dan het Respace niet meer gewenst is in het eerste pand kan met enkele aanpassingen, in delen, weer in het volgende pand worden gebruikt. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de maatvoering.
Prijs per meter
Hoe werkt de vanaf prijs per meter?
De prijs per vierkante meter is uiteindelijk afhankelijk van de wensen van de klant. Hoeveel verdiepingen er worden geplaatst, voor welke wandafwerking wordt gekozen en welke installaties zijn onder andere prijsbepalend.
Onderdelen vervangen
Is er de mogelijkheid om onderdelen tijdens gebruik te vervangen of toe te voegen?
Ja, het is mogelijk op onderdelen te vervangen of toe te voegen. Hoe gemakkelijk dit te vervangen is, is afhankelijk van de constructieve functie van het onderdeel.
Andere functies
Is het Respace systeem ook geschikt voor andere functies dan kantoren?
Tot nu toe is Respace functie beperkt tot kantoorruimte. In de toekomst hopen we dit te kunnen uitbreiden met andere functies, zoals logies of woningen,
Binnenklimaat
Hoe wordt er gezorgd dat het binnenklimaat aangenaam blijft?
In het ontwerp wordt rekening gehouden met de warmte en koudevraag van het pand en de inbouw. In overleg wordt er een passend plan voor het binnenklimaat opgesteld.
Brandgevaar
Hout, is dat niet brandgevaarlijk?
Alle bouwsystemen in Nederland moet voldoen aan de brandveiligheidseisen volgens het bouwbesluit. Respace voldoet ook aan deze eisen.
Monumentale panden
Kan het Respace systeem ook worden toegepast in monumentale panden?
Het Respace systeem is geschikt voor panden met een monumentale status of aanmerking. Doordat het werkt met een inbouw, worden ingrepen aan het monument tot een minimum beperkt.
Levensduur
Wat is de levensduur van het Respace systeem?
Het Respace systeem wordt geleverd met een levensduur garantie van 50 jaar, conform bouwbesluit.
Hoe lang duurt het?
Hoe lang duurt een Respace project ongeveer?
Een Respace project duurt, inclusief het ontwerp,- en vergunningstraject tussen de anderhalf en twee jaar tot oplevering.
Gebouwen
Voor welke gebouwen is het Respace systeem geschikt?
Respace is bedoeld voor bestaande gebouwen en met name voor gebouwen met grote open ruimtes. Denk hierbij aan industriële panden met grote hallen of loodsen. Ook sporthallen en andere grote bedrijfspanden komen vaak in aanmerking voor het Respace systeem. Als vuistregel hanteren wij een te realiseren oppervlak van 250 m². Dit kan over meerdere verdiepingen zijn. Twijfel je of een gebouw in aanmerking komt, neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Terug naar boven